Inside Harlingen – Een kijkje in dameskledingzaak Atelier Swoop

Op de Grote Bredeplaats in de binnenstad van Harlingen vind je de prachtige dameskledingzaak “Atelier Swoop”. Wij spraken de eigenaresse Annie over haar winkel, de collecties, het leukste van het vak én Harlingen.

Atelier Swoop in Harlingen
Atelier Swoop in Harlingen

Annie Veenstra heeft een onmiskenbare grote liefde voor gebreide kleding en mooie materialen. Van kinds af aan ging ze al mee op inkopen met haar moeder die al jaren kinderkledingwinkel “Swoop” heeft. “Ik heb altijd al geweten dat ik later ook wilde werken in de modebranche”.  Nu zijn moeder en dochter naast elkaar gevestigd met een eigen winkel.

Annie heeft gestudeerd aan de TMO Fashion Business en werkte voor en na deze studie al bij verschillende modeorganisaties. “Als modestyliste, inkoper en als bedrijfsleidster. Maar toen 5 jaar geleden dit winkelpand vrij kwam, wist ik; dit is mijn kans!”

Atelier Swoop in Harlingen

De sfeer in de winkel is ongedwongen en geeft een relaxt ‘huiskamergevoel’. Vintage fauteuils , prachtige bloemen en planten én stijlvolle accessoires geven je ook nog eens een fijne dosis inspiratie. Ondertussen kun je genieten van een collectie hoogwaardige merken die stijlvol gepresenteerd zijn. Atelier Swoop heeft merken als Drykorn, Closed, Knit-ted, Bellerose, Saint-James en Hartford. Allemaal damesmerken met allure die volgens Annie al jaren in de modebranche vertegenwoordigd zijn en prachtige collecties uitbrengen. “Je vindt ook veel gebreide artikelen in de winkel, omdat dit mijn favoriete kledingstukken zijn, heerlijk zacht en comfortabel! Als ik de nieuwe collecties in mijn winkel zie hangen, ben ik super trots hoe alle merken, kleuren en materialen weer kloppend bij elkaar in de rekken hangen”.

Atelier Swoop in Harlingen
Atelier Swoop in Harlingen
Atelier Swoop in Harlingen

“In mijn winkel vind je vooral mooie, duurzame kledingstukken die dus langer meegaan en tijdloos zijn. Dames die opzoek zijn naar persoonlijk advies en als klant gewaardeerd worden, zijn in een kleinere boetiek als Atelier Swoop aan het juiste adres. “Het allergrootste compliment dat je kunt krijgen, is natuurlijk van je klanten! Mensen die met een tevreden gevoel de winkel verlaten en weer terugkomen, daar doe je het allemaal voor!”

Atelier Swoop in Harlingen
Atelier Swoop in Harlingen
Atelier Swoop in Harlingen

Waarom in Harlingen?

“De zee, de wind, de boten, de mensen, een winkel als Atelier Swoop hoort in een havenstad als deze! Mijn favoriete plek in Harlingen? Ik waardeer heel veel plekken in Harlingen, maar even lekker uitwaaien op de pier vind ik heel fijn.”

Atelier Swoop in Harlingen

Volg Atelier Swoop:

Facebook: Second Swoop

Instagram: @secondswoop

Adres: Grote Bredeplaats 11, 8861BA Harlingen

Openingstijden:

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 10.00u – 17.30u

Woensdag: 10.00u – 17.30u

Donderdag: 10.00u – 17.30u

Vrijdag: 10.00u – 17.30u

Zaterdag: 10.00u – 17.00u

Zondag: Gesloten


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s