6x kroegen in Harlingen

Afgelopen weekend was er de Sonnema kroegentocht in Harlingen! Tijd voor ons om een paar leuke kroegen op een rij te zetten waar je in Harlingen kunt uitgaan. In Harlingen vind je talloze bruine kroegen, cafés, restaurants en bars. Wij lichten 6 gezellige kroegen en cafés in Harlingen voor jullie uit!

1.Café ‘t Skûtsje

Als je ‘t Skûtsje binnenloopt, stap je meteen de scheepvaart binnen. De sfeer die op vele Harlinger schepen leeft, krijg je in ´t Skûtsje helemaal mee. Het is een echte bruine kroeg waar de muren niet meer te zien zijn door alle authentieke spullen die zijn opgehangen. Van scheepstouwen aan het plafond tot oude krantenartikelen, posters en reddingsboeien aan de muur. Je kunt aan de bar zitten, maar er is ook plek voor grote groepen in de gezellige zithoeken met houten tafels en banken. Mooi weer? Dan gooien ze vaak het terras open. In het weekend is dit een echte ontmoetingsplek voor vele Harlingers, jong en oud. Als je hen wilt leren kennen moet je hier zeker langsgaan. In ‘t Skûtsje zijn ook regelmatig muziekoptredens voor een leuke avond uitgaan in Harlingen.

Benieuwd of er live muziek is? Kijk op de Facebookpagina van ’t Skûtsje.

’t Skûtsje Harlingen

2. Café ‘t Noorderke

Aan de mooiste straat van Harlingen, de Noorderhaven, vind je ‘t Noorderke. Bij het café vind je ook Restaurant Noorderpoort. Na het diner kun je zo aanschuiven aan één van de barkrukken in het café. Het café heeft een gezellige sfeer dichtbij zee. Uit de kroeg rol je zo verder het centrum in en kijk je uit over de poort van Harlingen. De bar is ruim opgezet en de medewerkers maken het extra gezellig. Ook zijn er regelmatig muziekoptredens waar je van kan genieten. Voor een avondje uitgaan in Harlingen ben je hier op de juiste plek!

Kijk op de Facebookpagina van ’t Noorderke voor recente activiteiten.

’t Noorderke in Harlingen

3. De Lichtboei

Aan de Rommelhaven schijnt vaak nog tot diep in de nacht het licht; de Lichtboei! Bij binnenkomst stap je in een ongedwongen café met biljarttafel in het midden. Wat je dan niet verwacht, is de enorme zaal die achter dit café schuilt! Dus, zin om te dansen? Bij speciale gelegenheden is de achterzaal geopend. Hier kun je echt losgaan op de dansvloer, zonder dat het er stampvol staat. Ben je niet zo’n danser? Dan kun je ook in de zaal plaatsnemen aan een grote, nieuwe bar. Vaak is er een thema en DJ aanwezig. Zeker leuk om eens te kijken als je wilt uitgaan in Harlingen.

Weten of er een feestje is? Dat vind je op de Facebookpagina!

de Lichtboei in Harlingen

4. Stadscafé Rekneck

Nog zo’n gezellig café in Harlingen! Rekneck zit middenin de stad en is daarom heel toegankelijk om even bij naar binnen te lopen. Met prachtige ornamenten in het plafond en een chique tegelvloer onderscheidt Reckneck zich van de andere kroegen. Ook hier vind je vaak live muziek. Zelf een nummertje aanvragen? Daar staan ze ook voor open! Op zondag kun je in Rekneck regelmatig naar sportwedstrijden kijken.

Een wedstrijd meekijken? De agenda vind je op de Facebook van Rekneck.

Café Rekneck in Harlingen

5. Café ‘t Pypke

‘t Pypke is een café met ups en downs en is sinds afgelopen zomer weer geopend. Helemaal verbouwd en vernieuwd en dus nemen we deze kroeg ook mee in ons lijstje. Op de muren vind je grote foto’s van oud-Harlingen en hoe het café en de omgeving er vroeger uitzagen. Als het zonnetje schijnt is het buitenterras echt een aanrader. Je zit namelijk aan de straat, maar ook aan de gracht! Dus ga hier snel maar een drankje doen als je uitgaat in Harlingen.

’t Pypke in Harlingen
Foto: Harlingenboeit.nl

6. Club Eigentijds

Meer zin in het clubgevoel en op de hits van vandaag losgaan op de dansvloer? Dan is Eigentijds de plek om uit te gaan in Harlingen. Elk weekend is er wel een feest en DJ aanwezig om er een goed feest van te maken. In het weekend wordt Eigentijds door veel jongeren in Harlingen bezocht. Natuurlijk is iedereen welkom! 

Weten welk feestje er dit weekend is? Dat vind je op de Facebookpagina van Eigentijds.

Eigentijds in Harlingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s