3x boeken over Harlingen

De nationale boekenweek gaat aankomend weekend van start. Voor ons de uitgelezen kans om eens te zoeken naar boeken die over Harlingen gaan. Er zijn nog veel meer boeken geschreven over Harlingen of waar de havenstad in voorkomt, maar wij lichten vandaag deze even uit.

1. Harlingen Zee Haven

Harlingen zoals het is geworden! Een tijdsbeeld dat vertelt over de
ontwikkeling en groei van de havens van Harlingen. Want Harlingen is een stad om trots op te zijn. De schrijver hoopt met de vele foto’s in dit boek aan te tonen, dat de stad ongetwijfeld behoort tot een van de mooiste zeehavensteden van ons land en zelfs van Europa. Auteur: Henry Drost

2. Dit is Harlingen

Een nieuw boek over het hedendaagse Harlingen. Er verschenen de laatste jaren tal van boeken over Harlingens historie. Toch was het duidelijk dat een uitgave wordt gemist die niet alleen op de geschiedenis van de stad ingaat maar ook de actuele ontwikkelingen schetst en een beeld geeft van de huidige situatie. Auteur: Johan van der Wal.

3. Harlingen, geschiedenis van de Friese havenstad

Al bijna vijf eeuwen is Harlingen niet alleen de grootste havenstad, maar was het gedurende lange tijd ook de poort van Friesland.
Eeuwenlang lag Harlingen op een uiterst gunstige plek. Dat blijkt uit de vele vernieuwingen en mensen die kwamen overwaaien uit met name Holland en Vlaanderen. Migranten drukten lange tijd een stevig stempel op de Waddenzee. Het waren met name hun kennis en vaardigheden, hun trafieken, handelsrelaties en overzeese contacten, die Harlingen zo’n specifieke plek binnen Friesland bezorgden. Harlingen werd een handelsplaats met een rijk industrieel palet. Dit kwam tot uitdrukking zowel binnen de stadssingels als daarbuiten in de krappe klokslag. Maar ook de langgerekte buitenbuurten aan weerszijden van de Harlinger Trekvaart en Bolswarder vaart, zoals de Grettingabuurt en de Koningsbuurt getuigen van die industriële ontwikkeling. Auteur: Meindert Schroor.


2 reacties op ‘3x boeken over Harlingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s